Обикалянето с часове по бутици е една крачка по-близо до това да остане в миналото. Gucci ъпдейтна приложението си за iOS и добави опцията клиентите да могат да мерят обувки от Ace колекцията им, от комфорта на дома си, с помощта на AR. Има и опция да се направи снимка с виртуалните обувки, която може да бъде споделена след това.

Зад иновативният проект стои беларуската компания Wannaby, която се занимава със създаването на AR изживявания. По-рано тази година те пуснаха бета версия на собствено приложение – Wanna Kicks, което по-подобрен начин позволява на клиентите да пробват обувки, но с много по-голяма гама от продукти.

Приложението оперира чрез алгоритми за машинно обучение, които са предварително вградени в устройството, но и допълнителни, които се „учат“ и в реално време. Резултатът е достатъчно напреднала технология, за да може да взема предвид цвят, текстура и различни светлинни ситуации, и достатъчно точно да следи, дори ако решим да се поразходим с виртуалните обувки.

Wannaby не спира само до обувки. Към момента предлага и Wanna Nails, приложение, което позволява на дамите да изпробват различни лакове в реално време. Има планове да се направят подобни приложения за бижута и дрехи.

Вижте още: Сбогом Макс – ще се видим на Мелмак!

Тагове: