Firefox пусна най-новия си браузър Firefox Quantum в бета-версия. Компанията твърди, че той е два пъти по-бърз, отколкото оригиналният Firefox отпреди шест месеца.

Firefox Quantum има елегантен потребителски интерфейс с възможност за персонализиране на лентата с инструменти. Той също така надминава Google Chrome в теста за скоростта на браузъра. Новият браузър включва и Pocket препоръки в кои сайтове да сърфираме при отваряне на всеки нов раздел. Има и други функции като нощен режим, както и безплатни добавки.

Най-големият коз на Quantum спрямо Chrome е по-малката употреба на RAM памет - нещо, за което Google е критикувана многократно през годините. Като отворите повече раздели в Quantum, той заема по-малко памет, отколкото отварянето на няколко раздела в Chrome.

Quantum е проект с отворен код за доброволци с около 700 автори, които допринасят за кода. Отне година на Firefox да завърши проекта. Можете да изтеглите финалната уеб версия от тук напълно безплатно. Налични са и Android и iOS приложения.

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Най-четени
Всички

5 причини да преминете от Windows към Linux още днес

156 | 17.04.2019
Още от Tech

Lenovo YOGA Book C930 – швейцарското ножче в лаптоп сегмента

0 | 19.04.2019