Последната голяма актуализация на MacOS на Apple, наречена High Sierra, вече е налична за инсталиране напълно безплатно. Тя е на разположение в Mac App Store и всички Mac-ове от 2010 година насам, както и някои MacBook и iMac компютри, пуснати през 2009 г., могат да я стартират.

След като инсталирате тази актуализация, няма да забележите много значителни външни промени или промени в дизайна, но всъщност основата на софтуера на Mac-овете се променя доста драстично. MacOS High Sierra включва нова, модернизирана файлова система - Apple File System (APFS) - и поддържа по-ефективен формат за снимки (HEIF) и видео (HEVC). HEVC, известен също като H.265, има за цел да се справи ефективно с 4K видеото, без да натоварва твърде много вашия Mac.

Има и някои по-видими за потребителите актуализации. Например приложението Photo сега има разширен и по-мощен набор от инструменти за редактиране. Apple обяви война на досадните самопускащи се клипове с най-новата версия на своя браузър Safari и компанията също така го направи много по-труден за следене от рекламодателите с функция, наречена Intelligent Tracking Prevention. Siri е с нов, по-естествен глас (точно както в iOS 11) и Notes също така получава някои нови функции с забождане на бележки.