Както вече знаем, главоломните 78 000 души вече заявиха желание да отпътуват за Червената планета веднъж завинаги. Броят на кандидатите-заселници продължава да нараства ежедневно. Сред тях вече има и четирима българи, което със сигурност не е окончателната бройка нашенци, които искат да бъдат сред колонизаторите на Марс. Засега българите, желаещи да стъпят на Mars One са Надежда Томова (29 г.), Пламен Николов (31 г.), Петър Георгиев (31 г.) и Георги Христов (26 г.)

 

Според българските кандидати, мотивацията им да пожелаят да избягат от нашата планета и да започат изцяло нов живот на неколонизирания Марс идва от убедеността им,  че бъдещето на човечеството зависи от Космоса – неговото опознаване, оползотворяване на ресурсите, които той предлага – а това, разбира се, включва проучване отблизо. Те смятат, че Земята върви бавно към своя край, както и че участието им като пионери в това начинание ще ги впише завинаги в човешката история.

 

До края на август, Mars One ще приема заявления за еднопосочния полет към Марс, а подборът ще отнеме още повече време, докато накрая останат само четирима – двама мъже и две жени, които ще преминат необходимата подготовка и ще отлетят на първия курс. Полетът ще се извърши през 2023 година и пътуването дотам ще продължи 7 месеца. На място заселниците ще имат вече построени модули за живеене, подготвени предварително.

Тагове: