Конзолите с Android към момента остават по-скоро нишов продукт, но в никакъв случай не липсват интересни модели. Сред най-популярните е OUYA (вижте пълното ни видео ревю), а на CES 2015 едно голямо име също се включи в тази категория – Razer. На Android конзолата, чието име е Razer Forge TV, потребителите ще могат да играят не само игри за операционната система на Google, но и PC заглавия.

Forge TV разполага с хардуер, достоен за смартфон от най-висок клас от края на миналата година – 4-ядрен процесор Qualcomm Snapdragon 805 (2.5GHz), 2GB RAM и 16GB вътрешна памет. До тук всичко звучи добре, но джаджата трябва да се справя плавно с игри, а за това важна роля им графичният чип. Тук той е моделът, който е обичайният придружител на споменатия процесор – Adreno 420. Операционната система е Android 5.0 Lollipop. Налична е и функцията за стриймване Razer Cortex, чрез която потребителят може да се наслаждава и на PC игри през конзолата.

 

 

Razer Forge TV може да се използва още за стриймване на музика, видео и дори Android приложения към свързания телевизор. Очаква се конзолата да бъде достъпна за покупка през първото тримесечие на 2015 година. Цената без джойстик е 99.99 долара, а на тази с контролер – 149.99 долара.

CES 2015: бъдещето на технологиите според Intel