Предлагаме ви кратко видео ревю на невероятния Nexus 10, първият десет инчов таблет на Google произведен от Samsung! Пълно ревю с тестове за производителност и др. очаквайте скоро.


Nexus 10 e логичната стъпка на Google на пазара на десет инчови таблети, след като пожънаха огромен успех в седем инчовият сегмент с Nexus 7.
Няма да е пресилено, ако кажем, че Google нанесоха своя удар в точният момент и по най-правилния начин. За това до голяма степен допринесе Jelly Bean и Project Butter, които подобриха неимоверно работата с Android и за първи път се доближиха толкова близо до конкурентната и супер плавна iOS на Apple.


Несъмнено една от най-силните характеристики на Google Nexus 10 е екранът със супер висока резолюция от 2560х1600 пиксела (WQXGA True RGB Real Stripe PLS) с гъстота 300ppi и 16 милиона цвята, който дори надминава последното поколение на ретина екрана на iPad. Това гарантира изключително HD изживяване при гледане на видео с висока резолюция, а също така и перфектно ясен текст независимо колко уголемен е той.


Но силните страни не свършват само с екрана, защото в сърцето на таблета се намира супер мощният двуядрен процесор Exynos 5250 работещ на 1.7 GHz, както и графичен четири ядрен Mali T604 процесор, които се грижат за безпроблемната му работа.

Другите характеристики на Nexus 10 са: Android Jelly Bean 4.2, физически размери 263.9 x 177.6 x 8.9mm, тегло 603 грама, 2GB RAM, 16 или 32GB вътрешна памет, Wi-Fi b/g/nGPS навигационен модул, Bluetooth модул, NFC модул, Corning® Gorilla® Glass 2, стерео високоговорители и две камери съответно 5MP задна и 1,9MP предна.


Тялото на Nexus 10 е изработено изцяло от пластмаса и макар че критиците определят това като недостатък, мога да ви уверя на 100% че това не е така. В едно YouTube видео на Verge, Матиас Дуарте директорът на Android operating system в Google, много правилно отговори на журналистическия коментар „This is just piece of plastic…” с „Yes but this is beautiful piece of plastic!”.
Тялото на Nexus 10 е изключително удобно, леко и в никакъв случай не се усеща като нещо евтино. Единственият недостатък, за които съм чувал е, че при някои бройки в задната част в средата пластмасата хлътва при допир, което издава неприятен звук. Но при нашата бройка това не е така и се надявам да е единичен случай.


Тъй като все още таблетът не се предлага на нашия пазар, екипът ни се сдоби с бройката от САЩ, затова и във видеото ще забележите, че зарядното не е европейски тип.


Очаквайте съвсем скоро много по изчерпателно ревю с по сериозни тестове на производителността.

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Най-четени
Всички

Ark OS: запомнете това име, Huawei стои зад него

180 | 13.06.2019
Още от Tech

Телефони с новата операционна система на Huawei идват от октомври

97 | 14.06.2019